Dr. DRAGAN ELENA

Programari

 

Vezi doctor

Dr. MARIA OLARU

Programari

 

Vezi doctor

Endocrinologie-Pachet-Promo-560x400 Endocrinologie adulti si copii

Medici cu Experienta in Endocrinologie

Ce inseamna endocrinologia?

Endocrinologia este specialitatea medicala care studiaza sistemul endocrin, acesta fiind sistemul care controleaza hormonii. Endocrinologii sunt medici special pregatiti sa diagnosticheze boli si afectiuni ale glandelor endocrine. Astfel, medicul endocrinolog este specialistul potrivit pentru tratarea problemelor de tip hormonal. Scopul general al tratamentului este de a restabili echilibrul normal al hormonilor gasiti in corpul pacientului.

Sistemul endocrin are un rol deosebit de important in functionarea corespunzatoare a organismului. Acesta este compus dintr-o retea de organe si glande responsabile pentru producerea, stocarea si secretia de hormoni care ajuta la mentinerea si controlul functiilor vitale ale organismului, precum cresterea, reproducerea si nivelul de energie.

De regula, disfunctiile endocrine au impact general, cu semne si simptome ce pot afecta orice organ.

Endocrinologia se ocupa de afectiunile hormonale cauzate fie de dezechilibrele de secretie hormonala, fie de aparitia de tumori/noduli la nivelul glandelor endocrine.

Aici, un rol important il are ecografia de tiroida ce trebuie realizata cu aparatura de ultima generatie pentru a putea identifica prezenta sau absenta unor noduli sau tumori localizate la nivelul glandei tiroide.

Endocrinologie – afectiuni si simptome frecvent intalnite

Glandele endocrine umane sunt: suprarenalele, tiroida, paratiroida, epifiza, hipofiza, ovarele/testiculele, hipotalamusul, timusul, celulele istmului pancreatic.

Cele mai frecvente afectiuni endocrine sunt tiroidita autoimuna si sindromul ovarelor polichistice, ambele fiind implicate in aparitia infertilitatii feminine. Simptomele endocrine variaza in functie de glanda afectata, insa o mare parte din pacienti acuza starea de oboseala nejustificata.

Multe afectiuni endocrine debuteaza cu o etapa subclinica, in care semnele de boala nu sunt foarte evidente, dar in care investigatiile hormonale deceleaza diagnosticul.

Medicii endocrinologi din Centrul Medical Domenii – UpMedical se asigura ca pacientii primesc tratamentul potrivit pentru afectiunile de care sufera, avand la dispozitie aparatura de ultima generatie pentru investigatii amanuntite.

Preturi servicii endocrinologie

* Prețurile afișate pot suferi modificari fara un anunt prealabil

11223344 Endocrinologie adulti si copii
Denumire serviciuPret
Consultatie medic primar330 lei
Control medic primar200 lei
Ecografie Tiroida250 lei
Pachet Consultatie si Ecografie Tiroida520 lei
Ecografie Tiroida - REDUCERE PENSIONAR220 lei
Pachet Consultatie si Ecografie Tiroida - REDUCERE PENSIONAR480 lei
Referat Medical150 lei

Cum stii ca trebuie sa mergi la un doctor specializat in endocrinologie?

Fiind vorba despre afectiuni hormonale, poate fi destul de greu sa iti dai seama cand anume ar trebui sa apelezi la serviciile unui cabinet de endocrinologie. Exista intr-adevar semnale, dar acestea sunt de regula ignorate de catre pacienti.

  • In general, se recomanda efectuarea de analize de sanga atintite catre ATPO, TSH si T4 Free, acestia fiind indicatori importanti in domeniul endocrinologic. Astfel, este de la sine inteles de ce este recomandat sa realizezi un set de analize medicale generale cel putin o data pe an.
  • Alte simptome la care ar trebui sa fii atent/a sunt: transpiratia abundenta, palpitatiile, fluctuatiile in greutate, oboseala, stari de irascibilitate, dificultati la inghitire, precum si depresia.
  • Totodata, este important sa cunosti istoricul familiei tale privind prezenta afectiunilor la nivelul glandei tiroide. Aceasta informatie este esentiala pentru un doctor endocrinologie.

Astfel, analizele medicale si interactiunea cu medici endocrinologi specialisti cel putin o data pe an sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii corpului. In cazul in care deja ai afectiuni aferente acestei specialitati medicale, controalele regulate ar trebui sa fie obligatorii.

Consultatie endocrinologie cu bilet de trimitere in Bucuresti – in clinica UpMedical

Consultatiile si serviciile aferente departamentului de endocrinologie (pediatrica si generala) pot fi decontate CAS in baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie. Acesta este un pas important pentru o clinica privata, avand acum oportunitatea de a ajuta si mai multi oameni.

Unul dintre conceptele noastre consta in faptul ca medicii nostri specialisti, endocrinologi sau nu, trateaza pacienti, nu boli. Astfel, departamentul de endocrinologie din clinica UpMedical pune pacientul si nevoile sale pe primul loc. Bolile si afectiunile prezente vor fi abordate intr-un mod cat mai placut si util pentru pacient.

Echipa noastra de medici endocrinologi supraspecializati te asteapta! Beneficiaza chiar acum de o consultatie endocrinologie cu bilet de trimitere si fa un pas important in prevenirea sau tratarea afectiunilor de care suferi!