DR. POPESCU ELENA

Programari

 

Vezi doctor

DR. MARIA CIOCIRLAN

Programari

 

Vezi doctor

DR. DAN BOBEICA

Programari

 

Vezi doctor

gastroenterologie (1)

Starea de bine a organismului uman poate fi întreruptă oricând de foarte multe afecțiuni. Totuși, desfășurarea activităților zilnice devine un lucru greu de realizat atunci când suferi de probleme digestive, tulburari de tranzit sau disconfort abdominal.

Pentru multe persoane, aceste probleme sunt la ordinea zilei. Din ce în ce mai mulți oameni lucrează în medii care promovează suprasolicitarea fizică și psihică sau care cauzează stres. Apoi, trebuie luate în calcul și poluarea, dar mai ales consumul prelungit de produse alimentare procesate.

Toate acestea sunt principalele cauze ale afecțiunilor ce țin de gastroenterologie.

Bineînțeles, primul și cel mai bun pas pe care îl poți face în prevenirea sau tratarea acestor afecțiuni este efectuarea unui consult gastroenterologic.

Preturi servicii cabinet gastroenterologie

DenumireCost
Consult Gastroenterologie330 lei
Control Gastroenterologie (include interpretarea analizelor)200 lei
Ecografie abdominala totala330 lei
Pachet consult + Ecografie abdominala totala550 lei
Ecografie abdominala totala PENSIONAR270 lei
Pachet consult + Ecografie abdominala totala PENSIONAR450 lei
Ecografie abdomen inferior200 lei
Ecografie abdomen inferior PENSIONAR180 lei
Ecografie abdomen superior220 lei
Ecografie abdomen superior PENSIONAR200 lei

* Prețurile afișate pot suferi modificari fara un anunt prealabil

Ce este gastroenterologia? Cu ce se ocupă un medic gastroenterolog?

Gastroenterologia are în vedere studierea, diagnosticarea și tratarea afecțiunilor aferente tubului digestiv (esofag, stomac, duoden, colon, vezică biliară), ficatului și pancreasului. Acestea au rol esențial în digestie și absorbția elementelor. Astfel, funcționarea corespunzătoare a lor trebuie garantată, lucru realizabil printr-o consultație gastroenterologie în cabinetul specializat UpMedical!

Un medic gastroenterolog se va ocupa de diagnosticarea posibilelor afecțiuni prin intermediul consultațiilor, dar si a investigatiilor: ecografie abdominala, endoscopie digestiva. Aceste investigatii pot fi realizate in cadrul clinicii UpMedical cu aparatura de ultima generatie si la un preț avantajos!

Când ar trebui să te programezi la cabinetul de gastroenterologie din București in clinica UpMedical?

Există anumite simptome digestive care necesită atenția unui medic gastroenterolog specialist. Simptomele digestive pot fi de două tipuri – imediate (supărătoare) sau persistente. Desigur, la prima apariție a simptomelor descrise mai jos ar trebui să apelezi un cabinet gastroenterologie.

 • Dureri abdominale (acute, cronice) care îți afectează calitatea vieții și modul în care îți desfășori activitățile zilnice.
 • Greață persistentă însoțită de vărsături alimentare.
 • Senzație persistentă de corp străin la nivelul gâtului.
 • Dureri sau dificultăți la înghițire.
 • Regurgitații, dureri sau arsuri retrosternale – senzație de revenire a conținutului alimentar înghițit înapoi în cavitate orală.
 • Tulburări de tranzit (acute sau cronice): diaree și constipație sau chiar alternanța acestora.
 • Halena (miros neplăcut al gurii).
 • Gust acru/amar persistent la nivelul cavității bucale.
 • Sângerare digestivă, marcată de sângerări rectale cu sânge roșu (scaun negru sau închis la culoare) sau de vărsături cu sânge (proaspăt sau cu aspect de “zaț de cafea”).
 • Mărirea de volum a absomenului.
 • Schimbarea de culoare a tegumentelor (pielea cu aspect palid poate indica anemia, pielea cu aspect galben poate indica icter).
 • Scădere semnificativă în greutate și stare de oboseală severă – acestea însoțesc, de regulă, simptomele menționate anterior.

Un consult gastroenterologic este recomandat și atunci când nivelul hemoglobinei serice (aferente anemiei) prezintă modificări. Evident, modificările pot fi observate doar atunci când există o evaluare principală însoțită de analize de sânge sau de scaun. Este esențial ca aceste analize să fie efectuate cel puțin o dată pe an. 

Va trebui să apelezi la un cabinet gastroenterologie și atunci când există modificări la nivelul testelor hepatice – transaminaze (TGO, TGP), fosfataza alcalina, GGT, bilirubina totala, bilirubina directa -, dar și atunci când prezența virusurilor hepatice B și C este confirmată. Un medic gastroenterolog trebuie contactat și atunci când există un test de hemoragii oculte sau un antigen Helicobacter Pylori pozitiv. 

Cum te menții sănătos dacă nu există simptome?

Prevenția este cel mai bun tratament!

Cancerul colorectal este des întâlnit la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani. Astfel, chiar și atunci când nu există simptome, medicii gastroenterologi specialiști recomandă un screening pentru acest tip de cancer. Recomandările devin obligatorii dacă această boală este prezentă în instoricul familial al pacientului.

Nu trebuie să te îngrijorezi!

Un medic gastroenterolog specialist se va ocupa de realizarea întregului plan de investigare și îți va oferi sfaturi esențiale privind prevenirea și/sau tratarea oricărei afecțiuni.